Вегафест. День первый

Главная / Отчеты / Вегафест. День первый
report_image: 
Вегафест. День первый

Репортаж з подій другого дня Вегафесту від Тетяни Гонченко

 

Оригинал взят у в Тиждень вегетаріанства. День 2

Мушу вибачитись перед усими тими людьми, яких я раніше годувала сумішшю з норі, риса та начинки і понтово називала це "суші". Сьогодні у "Веданті" в рамках другого дня Вег-феста нас вчили готувати справжні вегетаріанські суші і раптом виявилось, що вони мають мало спільного з тим, що колись готувала я. Вчив нас справжній професійний суші-майстер, що працює в ресторані і готує там по сто тищ штук сушей щодня, овочевих і не тільки. Тож це було доволі видовищно і головне - корисно. Зараз розкажу =)
Для затравки - лекція "До чого призводить вегетаріанство?" від Сергія Неретіна. Цей чоловік працює психологом, займається марафонським бігом та вже близько 25 років не їсть м'ясо та рибу. Його дружина відмовилась від продуктів насилля 10 років тому, а двоє дітей не куштували трупів з народження. Почувається вся сім'я прекрасно, чого і іншим радять ) Головний мінус всіх лекцій на вегетаріанську тематику в тому, що 99% їхніх відвідувачів - вегетаріанці. Виходить, що людям, які не їдять м'яса, розказують, чому не треба їсти м'ясо: замкнене і доволі безглузде коло. Цікаво, чому всі ті дуже продвинуті та розумні люди, які так активно віщають в бложиках та соцмережах про "незамінні амінокислоти" про те, що "людина - це хижак", а також про те, що "без м'яса люди слабкі та не можуть і гирю підняти" не приходять на вегетаріанські лекції, щоб вберегти нас, фріків, від страшної загибелі? Прийшли б, розказали, яка насправді фізіологія у людини і чому нам всім так вкрай необхідно їсти м'ясо. Мені б, наприклад, дуже хотілося б послухати діалог людей, які аргументовано защихають обидві точки зору. Чесно. Може б навіть погодилась з м'ясоїдом і перестала б жувати траву. А знаєте чому не приходять? Бо однієї-двох лекцій буде достатньо будь-якому найагресивнішому м'ясоїду, щоб зрозуміти, що вегетаріанці - не фріки, не ідіоти, не божевільні і не сектанти, а позитивні життєрадісні люди, які всього лише хочуть мінімізувати насилля та покращити власне здоров'я. І атмосфера на таких заходах не сектантсько-фанатична, а дружня та дуже тепла ) Але перейдемо до майстер-класу. Виявляється, для точного дозування рис треба зважувати! В окремі види ролів його треба класти 80 грам, для інших - 130 грам. Начинки були вибрані такі: солодкий перець, огірок, листя салату, авокадо, смажений панір (сир), помідори, майонез (якийсь особливий, власного приготування). Для прикрашення - укроп та смажений кунжут. Виявляється, норі треба різати навпіл! Ніколи такого не робила... До речі, зверніть увагу, що коврік загорнутий в плівку! Дуже класна ідея - тоді і рис не застряє між паличками, і загортати значно зручніше. Народу зібралось штук 40, всі уважно спостерігали за процесом ) Зняла шматочок відео про те, як правильно загортати роли типу "Каліфорнії" та "Філадельфії", тобто рисом догори народ ретельно записує в блокноти, спостерігає та знімає на відео ще шматочок відео про те, як це було Виявляється, для риса потрібна спеціальна заправка, що складається з уксуса, солі та цукру. Додавати її треба вже після того, як рис зварився спробувати позагортати роли змогли всі бажаючі ) Накрутили багато різних видів, але скуштувати їх мені так і не довелось. Як і подивитись, як ці роли ріжуть - бо треба було вже їхати. Побачила тільки що дуже бажано мати спеціальний ніж. коротше, все не так просто, як колись здавалось - тонкощів тут море. Хоча можна й просто порізати норі стрічками, згорнути і засунути в них начинку ) А завтра на Вег-фесті навчать робити панір!!!!!! Мрії збуваються!!!

Поделиться