Вегафест. День первій

Главная / Отчеты / Вегафест. День первій
report_image: 
Вегафест. День первій

Гарний репортаж Тетяни Гонченко про перший день Вегафесту. 

 

Оригинал взят у в Тиждень вегетаріанства. День 1

Добрі люди в нашому глухому Дніпропетровську організували фестиваль вегетаріанства: цілий тиждень в йога-центрі "Веданта" проходитимуть всякі лекції та майстер-класи: розкажуть, чому вегетаріанці досі не здохли від голоду та чим вони набивають свої шлунки. Сьогодні був день перший: розповідали, якою рукою треба перемішувати страву, чому неможна куштувати їжу під час приготування, чим погані часник та цибуля, а також навчили готувати рагу з салатом. Було цікаво та весело ) Зараз розповім подокладніше ) Їжа - це не просто пожрать, а мистецтво - кажуть організатори. Тож стіл має бути красивим, а домашні тварини мають забути дорогу до кухні. Вони так дивляться на продукти, що їдять їх очима - каже лектор, тому щоб їжа була корисніше, котики з собачками мають жити в залі чи на балконі, а ще краще - на вулиці. Народу на лекцію зібралось нормально, якраз стільки, скільки могло влізти в зал. Готувати рагу нас вчив мій давній знайомий крішнаїт Арджуна. Я вже вдруге побувала на його мастер-класі і вдруге в захваті: прекрасне почуття гумору, небанальні розповіді, навимушена атмосфера і дофігіща цікавих фактів. народ внімає Декілька найцікавіших фактів з того, що запам'яталось: - Перемішувати страву треба правою рукою за годинниковою стрілкою - Готувати треба з любов'ю, думаючи про рідну людину. Під час готування - НЕ КУШТУВАТИ, бо тоді їжа думає, що ти готуєш її для себе і стає не такою смачною - Фрукти краще їсти зранку, хліб - вдень, варену та тушену їжу - ввечері - Часник та цибуля - чисто лікувальні рослини і вживати їх треба виключно коли хворієш. В інший час вони тільки шкодять і провокують хвороби. - Чорному перцю респект, червоний перець - в топку. Куркуму можна додавати в усі страви, вона практично не додає смаку, зате дуже корисна. - Якщо хочеш, щоб страва була страшно смачна - спеції треба сипати на початку готування. Проте якщо для тебе важливіше користь - тоді в кінці. - страви поділяються на ті, що викликають емоції (пристрасть), ті, що заспокоюють, та ті, що дають енергію. Тому важливо розуміти, що ти в даний момент хочеш від їжі. а поки Арджуна розповідає про тонкощі ведичного підходу до їжі, двоє активістів з залу нарізають овочі для рагу та підсмажують їх Салат вже готовий! Тут перечь, помідори, авокадо, огірок, редис та зелень. Просто і смачно! Рагу складалось з: - перець - морква - картопля - капуста - панір - зелень З усього цього смажилась тільки морква, інше - варилось. Зі спецій додавали коріандр, шамбалу, чорний перець та якусь асафетіду. Вийшло справді смачно ) Лекція (вона ж майстер-клас) тривала майже 3 години. Тож всі встигли зголодніти ) пожрали і розійшлись собі )) Завтра (у вівторок) у Веданті вчитимуть готувати вегетаріанські суші, в середу - панір. Також планується зустріч з жінкою, яка вже 5 років харчується виключно молоком, а ще - з лікарем, що лікує спеціями. Вхід на всі заходи безкоштовний, тож якщо ви дніпропетровець - дуже раджу сходити ) Початок щодня о 18:30. "Веданта" знаходиться на Пушкіна, 61Б

Поделиться